Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vitband och Rödband

I iskristallernas gnistrande sken hon stod på långa bleka ben.
Med kronan i sin ena hand och i den andra två vita band.
Med iskristaller i sitt långa hår,hon såg dem dansa på höga tår.
Och önskade att i detta land,det fanns en ståtlig prins att hålla henne i hand.

Men alla prinsar fann henne mörk och dyster,
inte alls som hennes ystra syster.

När kvällen så led mot sitt slut,och alla från slottet gick skrattande ut.
Kvar bland konfetti och rosa band,stod hon utan någon att hålla i hand.

Så plötsligt en varm hand i hennes,och strax hennes huvud runt vändes.
En kyss mitt på mun,och världen stannade upp för en stund.
Där stod han mitt i iskristallernas gnistrande sken på långa bleka ben.
Med en krona i sin ena hand och i den andra två röda band.

Så tändes kärlekens heta låga och strax drunknade de båda,i varandras blickar blå,för nu var vitband och rödband två.




Fri vers av sotvinge
Läst 211 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-06-06 01:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fascinerad av ditt
skrivandefint

som sträcker sig
enda in i
sagan
2009-06-06
  > Nästa text
< Föregående

sotvinge
sotvinge