Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu mer besjälad natur


Förtrollning

På sin vandring kommer människan en dag till en glänta.
Humlor och blommor trängs i solen.
Bäcken smeker runda stenar i sitt sköte.
Skogen är en orgel.
Uppkrupen på en mossbelupen stubbe
sitter ett skogsrå.

Här vill människan stanna och vila.
Snart blir hon törstig och böjer sig fram över källan.
Då ser hon att hon åldrats.
Snart ligger hon på sitt yttersta och frågar:
- Varför har ingen under hela mitt liv
stannat vid denna härliga plats?
Med handen över människans ögonlock
svarar skogsrået:
- Gläntan var till bara för dig.




Fri vers av Nitram P
Läst 357 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2009-06-06 21:53



Bookmark and Share


  Gawain
Febern är total. Hänförd mår jag som jag bör, eller vill. Kanske både och.

Fantastiskt vore ynkligt att kalla det här, det är stort.
2009-06-24

  Junitvillingen
Får sagofeeling, texten är lite åt Fantasyhållet. Mäktig, aningen suggestiv, mystisk. Och välskriven dessutom!
2009-06-07

    prima donna
jättevackert och målande. " Bäcken smeker runda stenar i sitt sköte" Underbart!
2009-06-07

  walborg
En förtrollande resa - och så blir man utvald till slut - suveränt diktat.
2009-06-06

    Annika J
Du har fångat hemligheten med naturens skönhet.
Den är till bara för mig, gömmer sig i mitt öga!
Du skriver så fint om naturupplevelsen, samtidigt anar jag flera nivåer i dikten!
2009-06-06

    ej medlem längre
så vackert! naturen är en plats att bli hel på.
2009-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Nitram P
Nitram P