Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tröst


Föränderlig är jordens skugga!

Så föränderlig är jordens skugga
och så oföränderligt är livets ljus
att smärta som i ett bröst tycks hugga
hugger virke åt sin herres hus...

Så föränderlig är jordens bana
Månens - även stärnors rus...
att oförändeligt blir blott en fana
av en tröstens sång av tidlöst ljus...

Så föränderlig är vågens svall
mot strandens kala svarta häll
att oföränderligt blir blott ett fall
av stjärnans sken en feberkväll...

Föränderlig är jordens skugga
oföränderligt är livets ljus!!!
smärta som i ett bröst tycks hugga
hugger virket till sin herres hus...

JNW




Fri vers av Jaramald VIP
Läst 819 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-06-13 14:10



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg
Jag älskar ditt språk Jaramalden!! du är så förbålt skicklig så jag finner inte ord..fantastiskt vackert!!!

tack för bokmärket!!
2009-07-05

  Lena Renman
Rytm och rim binder och håller ihop denna dikt om villkoren i livet. Applåd
Lena
2009-06-14

  peter markurth
bra flyt
2009-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald VIP