Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fallucka



Idioti styr
överallt

visdom kommer
som korn

flyktigt in
bland människor


belysning
kräver vägen




Övriga genrer av Rachel Roth
Läst 223 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-06-15 10:56



Bookmark and Share


  rebecca d VIP
förstår inte riktigt sista versen...du menar att visdom behövs? ja, sannerligen! Precis beskrivet! Vårt enda hopp är att allt trots allt inte beror av oss utan vilar i trygga händer: Han som är visheten själv!!!
2009-06-16

  noname_realmind
Dumhetens falluckor är många tyvärr...

Behövs ledljus... det är kanske dessa man ska söka efter i de små visdomskornen utefter vägen?

Kärnfullt och tänkvärt.
2009-06-15

  Eva Langrath VIP
Text som väcker många tankar om hur viktigt det är med reflektion och medvetenhet under vandringsvägen. En fallucka av ord att dyka ner i. Tack
2009-06-15

  Mikael Lövkvist
En mycket tankeväckande och tänkvärd text. Jag gillar den kraftfulla tonen. Påminner mig om hur Rumi låter ibland då han blir lite otålig med världens idioti, och tendensen att den andliga latheten kväver den andliga passionen.

Jag uppskattar stort sista strofens nyskrivning. Det valigaste argumentet man hör är ju att vägen kräver belysning. Jag tycker att din egen strof väger tungt. Som jag läser den strofen, så säger den att vi behöver jorda vår belysning genom vårt agerande; vår inre upplysning hanlar om ett steg i taget längs livsvägen; och det är genom att uppmärksamma nuet och vårt agerande längs vägen som vi kan nära och växa visdomskornen.

Ungefär. Tack för ett tankeväckande alster vars sista strof, speciellt, öppnade en spännande fallucka inom mig.
2009-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Rachel Roth
Rachel Roth