Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vart slutar det

första doktorn skickar mig till en annan doktor
efter att ha konstaterat att det inte är något fysiskt fel på mig
nästa doktor kommer inte fram till någonting alls

så jag skickas till en psykolog, han kan säkert hitta felet
så jag får göra tester och fylla i formulär
bara för att skickas vidare till en samtalsterapeut
så jag får göra ytterligare ett test och fylla i fler formulär

och samtalen är värdelösa för jag kan inte berätta sanningen
öppna sig inför en främling bara sådär går inte och nu är det för sent
har redan ljugit för många gånger för henne
personen hon försöker hjälpa finns ju egentligen inte
för det är ju inte jag som sitter där utan någon jag hittat på

men jag orkar inte med all sorg och ångest mer
så jag ber att få fler mediciner
något som kan få mig att slippa all ångest
så nu får jag snart träffa ytterligare en doktor
som kommer ställa fler frågor och ha fler formulär

men om jag hittar på en ny person
en som inte mår lika dåligt som jag egentligen gör
då kommer jag inte få någon medicin eller den hjälp jag behöver
men kan jag vara mig själv och öppna mig inför en främling
när det är sådant som gör mig rädd för och ger mig ångest

fast egentligen kan jag inte säga mer än orden jag ständigt upprepar
mitt svar på alla frågor de alla ställer

"- hur mår du,"
"- vad tycker du om det,"
"- vad vill du ska hända nu,"
"- hur ska du göra med det,"

och jag svarar alltid likadant
"- jag vet inte.."

det är ju sanningen för jag vet ju inte vad som är fel
vet bara att något är så väldigt fel

vart kommer det sluta ?




Övriga genrer av Rainbox
Läst 192 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-02 16:37



Bookmark and Share


  julia.s
åh, jag känner faktiskt igen mig. känner igen känslan då man inte vet vad som är fel, bara att något faktiskt är jävligt fel.
men, jag hoppas det löser sig för det. på något sätt.
2009-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Rainbox
Rainbox