Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kan någon hjälpa mig förstå vad en haiku går ut på och formerna för den?


... försök till haiku ....

Eller ...?

Åtminstone ...!

Inte!




Övriga genrer av walborg
Läst 332 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-07-04 06:23



Bookmark and Share


  Ronny Berk
haiku tillhör de klassiska österländska diktformerna, väl värd att lära känna, en bra hemsida är http://www.haiku-shs.org och den svenska poet som anses mest behärska formen är Tomas Tranströmer

2009-07-12

  Suzy med punkterna
Jag har också funderat och här tackar jag nu för svaren;=)
2009-07-04

  * Ammi *
5-7-5 (stavelser)
årstid händelse, sista raden brukar var en sk överraskning!
senryu handlar om människor
lycka till ..
2009-07-04

    leelee
Vad du luras! Tur att det finns kommentarer! :-))
2009-07-04

  Ewa-Britt Nilson VIP
Så kul att
höra! Du är
verkligen duktig
att få till det!
2009-07-04

  walborg
Tack Maestro!!! Det var roligt!
2009-07-04

  Ewa-Britt Nilson VIP
Underbart skriven
Din haiku! Grattis!
2009-07-04

  walborg
Tack min vän!! Gör ett försök!

I nattens hetta
blir dröm och verkligheter
sammanflätade
2009-07-04

  Ewa-Britt Nilson VIP
Första raden kan
vara en tidpunkt
fem stavelser
Andra raden en
iakttagelse sju
stavelser
Sista raden en
jämförelse
fem stavelser
2009-07-04
  > Nästa text
< Föregående

walborg
walborg