Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Finland var en del av Sverige i 600 år och en del av Ryssland 1809-1917


Tack Ni som betalade priset för Finlands frihet

Mina innerligt tacksamma tankar går idag till min far och mina farbröder och många många, släkt, vänner och okända, 90000 döda i senaste krigen, som offrade liv och hälsa för vår självständighet från Rysslands förtryck.

Sveriges rikes lag från 1734 räddade oss från förryskning!

Svenskarna som stannade kvar i Finland efter Rysslands maktövertagande kallas idag finlandssvenskar och har lojalt bidragit stort till att Finland idag är ett självständigt land genom sina administrativa insatser samt hjältedåd vid fronten.

Hjälp oss, Ni rikssvenskar, att bevara finlandssvenskarnas existensberättigande i Finland genom att inte glömma att vi fortfarande vill finnas kvar i vårt fosterland Finland!

Tack älskade pappa för att vi fick behålla Dig, tack vare den hjärnskada Du fick i kriget. Du slapp fortsättningskriget. Båda Dina bröder stupade.




Prosa av walborg
Läst 904 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2017-12-06 11:50



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
Stark och berörande text om något viktigt
2018-03-17

  limerick VIP
Så starkt och fint!
2017-12-30

  aol
Så välformulerat bra skrivet blev rörd i mitt hjärta ,jag såg filmen nyligen så starkt att se djupt berörande scener.
2017-12-18

  Nitram P
Välformulerat! Delvis tack vare Finland slapp Sverige kriget!
2017-12-16

  ResenärGenomLivet VIP
Fin text som andas tacksamhet...
2017-12-11

  Ingrid Trolle
En mycket vacker och aktuell
text som berör mycket och som
vi alla icke finnlandssvenskar
känner för mycket djupt. Många
svenskar gav sig iväg för att kämpa
vid fronten mot Ryssland. Inte heller
de kom tillbaka.
Bokmärkes
2017-12-07

  Bibbi VIP
Starkt.
2017-12-06

    ej medlem längre
Vacker hyllning till 100-åringen och till alla som bidrog till friheten.
2017-12-06

  Änglaögon
Tack för din text, idag är en dag för oss finlandssvenskar att minnas och fira.
2017-12-06

  Gunnar Hilén VIP
Tack till dig och alla kommentarer. Idag tänder jag ljus på jobbet och bjuder på färsk, finsk lakrits.
2017-12-06

  Marja-Liisa Koski VIP
Vi tackar Gud,
alla våra mödrar med en enorm styrka med sina insatser att bevara barn och land med liv i behållning.
Vi tackar dem som i unga år stupade för vårt folkets skull och vi niger för alla veteraner som ännu lever för vårt underbara gåva om ett fritt, idag välmående, självständigt fosterland i 100 år.
Kram!
ML
Hurra!
2017-12-06

    ej medlem längre
Berörande skrivet med styrka och empati i alla ord.
2017-12-06

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text som sorg och saknad, men även om tacksamhet över alla som bidrog till landets frihet!
2017-12-06

  ULJO
En högaktuell text
2017-12-06

  Solstrale VIP
Mycket bra och aktuellt, helt fantastiskt skrivet!
2017-12-06
  > Nästa text
< Föregående

walborg
walborg