Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
TV-föreställning av Drakula på Operan i Stockholm


Drakula och kärleken

Drakula, Mr Jekyll och Dr Hyde, kräver den totala villkorslösa kärleken som tröst för sin sorg i 400 år efter sin hustru.

I sin desperation förför han och suger blodet ur kvinnor och män i sin väg tills han träffar en kvinna som älskar honom till döds så att han får ro.

Inte ens Gud kan leverera sådan kärlek!




Prosa av walborg
Läst 651 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2018-03-08 13:38



Bookmark and Share


  Baystream
Herre, rak av en sann käftsmäll.
Applåd
2018-10-02

  Janina Kaminska
Insiktsfullt och berörande.
2018-05-06

  aol
Verkligen starkt beskrivet, vill se pjäsen,
2018-03-13

  Eva Langrath VIP
Kort och kärnfull beskrivning av operainnehållet.
2018-03-10

  walborg
Tack Zavanna för Din kommentar. Kärleken här är inte riktigt den Du hoppas. Drakula känner igen kvinnan och blir förälskad. Kvinnan vårdar sin man som han skadat. Hon visar honom respekt. Han blir försvagad i sin kärlek. Han blir fångad av folket. Hon åtar sig att döda honom med hans tillåtelse för att få dö i frid.
2018-03-09

    ej medlem längre
En kärlek som trotsar allt och varar för evigt. Ljuvligt.

2018-03-09

  Ingrid Trolle
Någon gång i livet har de flesta
människor mött en Drakula och
upplevt det man önskar inte skulle
drabba någon. Här har du så elegant
beskrivet vad alla kan råka ut för. Somliga offer har kraften
att rycka ut tänderna på Drakula andra går under. Så mycket har du
fått med i denna dikt, som jag hoppas
att alla och envar förstår och tar lärdom av!!!
Bokmärkes!


2018-03-09

  Marita Ohlquist VIP
Intressant och tänkvärd text om kärlekens kraft!
2018-03-08
  > Nästa text
< Föregående

walborg
walborg