Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inledningstext till "Provokamendum" Livskåseri och förbannad dikt....


Famla i mörker

Du har aldrig skyldighet att famla i någon annans mörker... Du har rättigheten att hålla dig utanför...Men du kan finnas där...Du kan alltid vara den som hjälper...Men det är aldrig en skyldighet....Ingen kan begära att du ska förmedla dig själv in i ett liv du inte tillhör...DU bestämmer ÖVER ditt liv helt själv....Oavsett om du är gift, sambo, särbo, singel, har massor av barn, massor av hus och massor av allting....DU är en livegen person som bara ska kontrolleras av dig själv.

Du har inte rättigheten att vägvisa någon om denne inte vill...Du kan bara stå bredvid som en åskådare...Du kan aldrig kontrollera en annan människa...För det slutar ALLTID i katastrof....etthundratusen procent helt säkert......
Du är den ende i DITT universum, många har svårt att acceptera detta, men du måste lära dig att vara tolerant...Det är toleransen som sen skapar den frihet du så länge längtat efter...

Du har aldrig skyldighet att famla i någon annans mörker...




Övriga genrer av Max Poisé
Läst 509 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-07-04 22:14



Bookmark and Share


    leelee
Så himla bra sagt&skrivet! Så himla himla bra!
2009-07-04

  Yrre VIP
Det duger bra att famla i mitt eget. Visa ord!
2009-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé