Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Iaktagelser under ett sommarregn i en hammock (5 juli 2009) (kortet taget då med, från hammock så ni kan se min känsla)


Sommarregn

Snabbt ser jag himmlen mörkna över huvud
den så otroligt blå skyn som stannat så
många dagar och gett oss skön värme
är som bortblåst...

Jag känner lätt kyla breda ut sig omkring mej
Jag lägger mig i hammocken tar min bruna filt
över mig, hör hur regnat sakta börjar strila
på hammock taket.

En mysighets känsla infinner sej hos mig
Regnet faller hårdare, hårdare och hårdare.
Små regndroppar lyckas pressa sej igenom taket
och droppar på min bruna filt och min kind

Men det gör inget där jag ligger och myser
helt för mig själv, man hör åskan långt
bort den dimmiga horisonten, jag fylls
av en lugn harmoniskt känsla

När jag ligger där och tänker slår det mig
att varma sommardagar är helt underbara
man badar solar bara njuter i solen, men ett
skönt sommarregn kan också vara fantastiskt




Övriga genrer av Glensan
Läst 308 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-07-05 17:22



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Jag älskar den här dikten!!!!älskar nämligen regn också..och du skriver om känslan så poetiskt så det bubblar i mig..
tack fina poet!
2009-11-19

    ej medlem längre
Fin beskrivning med en absolut närvarokänsla!
2009-07-10

  Sturesdotter
Att uppskatta all väderlek

då lever man på riktigt!
2009-07-07

  Glensan
Jo men Annette du bor ju 4 km från mej :-)
2009-07-05

  Vilsen Annette-hittar vägen
Måste va väldigt lokalt då. Här regna det som sjutton och sen kom blixt och åska i massor som lika väl kunde slått ner i bilen som bara skaka av det. Inte kul då... men annars är sommarregn sköna och befriande
2009-07-05

  Suzy med punkterna
Oja sommarregn är underbara.
Mycket fint skrivet och bilden underbar den med
2009-07-05

  Carola Bouvin
Härligt är regnet efter denna torka, tack för uppfriskande läsning!
2009-07-05

  aol
mycket fint välfågat så igenkännande
2009-07-05

  sulimaa
Meen så underbar läsning du bjöd på :) Håller med att sommarregn kan vara fantastiskt! Du skriver med en innerlighet och nära känsla som smittar av sig :)
2009-07-05

    ej medlem längre
Bra skrivet!
2009-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Glensan
Glensan