Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingen större tanke, bara något tänkt


Ett halvt dygn, kanske ett

 

Lagrade larm. Den armlösa pianisten sökte sömn.
Minnets ansikten såg upp och log mot de frågande
tidsdömda blickar ur tak, där en spade sov sked
i profil. Ett jämrande släpad så rytmiskt bland
skarven, tapeter, och tonsatta tungor. Vid skratten
skrek armlös och flämtade glädjen, åt resten av
innersta väsen. Runt dansen och drinken som talades
knappt, hördes toner från avskurna öron. En dov
avklädd stämning som fingrades lätt, någons avtryck
runt död saxofon. Den så ljumma, en saknad bland
inslagna möbler och stycken av fotsteg mot hals.
Men där allt var sig likt, det som viskades om. Allt som
löses ur larmet mot nu. Inget saknade skor, regn
av ren symfoni. Efter allt, före frukost med bröd.




Övriga genrer av Tobias Nilzon
Läst 454 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-07-09 15:24



Bookmark and Share


  narr
suggestivt.
Tack!
2009-08-06

  Alstermark
De stora insikterna tar avstamp från de små tankarna. Och... tack för att du öppnade din poesipåse ikväll, bjöd mig på detta spännande ordgodis. Eftersmaken är av den långvariga sorten.
2009-07-09

  Sturesdotter
man ser och hör
festen

eller är det....
livet...?
2009-07-09

  Inkarasilas
Oj och hej. Jävlar vad prylar drar iväg som anarkistiska köksredskap och gafflar kring vem som har druckit upp allt vin, härligt. Jag blev yr i huvudet av det. Som det ska vara alltså. Mumsläsning
2009-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Nilzon
Tobias Nilzon