Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tant Märta... grannfrun som jag tyckte om när jag var mindre...


Brända muffins är det godaste som finns

Taxen skällde
på dig

och i ett hörn
var förra halvårets smutstvätt
kasserad

kökslådor öppna
rost på kylskåpsdörren
doft av hedersstekta muffins
du sa att det spred ett satans odör

nej då
skrattade jag

I taket dinglade en smutsig kristallkrona
fyra ljus fattades

Dina tjocka ben på bordet
så minns jag dig
dag ut och dag in

sommaren -84
då malin frågade om hjälp

svarade du
fläsk och pannkaka
svår tid
räkna inte med mig

vände ryggen till


dina fingrar blödde
förstod inte hur du lyckades
skära dig hela tiden


dina händer
som darrade
ja
det var väl förklaringen



du struntade i malin
och i niklas också
fast de inte hade det lätt
dina barn
ditt kött
och din börd


men du tog hand om mig
som ditt eget barn

kanske var det för att jag inte förstod




kanske var det för att jag tyckte om dig
fast du inte hade annat än brända muffins







Övriga genrer av BrokenHearted
Läst 1208 gånger
Utvald text
Publicerad 2005-10-01 17:59



Bookmark and Share


  svartasfalt
Den här gillade jag, och sättet som du bygger upp den på
2005-10-03

  SofiaN
Men! Åh så den tog. Helt, helt perfekt. Så grym och så bra. En klar favorit.
TACK!
2005-10-03

    jennystyle
´mkt bra skrivet.. du får varje mening att bilda en bild framför ögonen..såna texter beundrar ja och det är ett gott tecken på talang!!!:)
2005-10-02

  himlens hemlighet VIP
du är en pärla du! vilket porträtt! både av avskyvärda märta och barnets oändliga kärlek...är det så att vi dömer varandra och slutar ge den kärlek alla förtjänar bara för att vi har kunskapen om att ingen förtjänar den…brända muffins...lite stekta gröna tomater på nåt vis...snygga tydliga bilder...nä nu ska jag sluta svamla...toppen helt enkelt!
2005-10-02
  > Nästa text
< Föregående

BrokenHearted