Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Såg filmatiseringen av Jan Guilleous liv, det berörde mig mycket starkt kom upp en del tankar.


Tanke och gärning

Det första som kom upp
Under hela filmen
Var att en människa
är en sadist,
I grund och botten.


Det andra som kom upp
Var att livets "gärningar"
Inte först och främst att
Man är en stor tänkare
Är det viktigaste.


Han tog sin revansch
både under sin skolgång
Och genom livet,
B.la. Genom att fullborda studierna
I den skola han blev reglerad
Ifrån,
Skol(kamraterna?)
(Vissa, Hyggliga människor. )
Andra riktigt fula.
Och sin styvfar.


Jag har begripit
Och förstått genom många
År tillbaka
Att "gärningarna"
Har större vikt än vi förstår.


Som någon klok har sagt:
"Dina tankar blir ord..
Dina ord blir gärningar...
Dina gärningar blir din karaktär...
Och din karaktär blir ditt öde."



Om jag inte förstår att forma
Mitt öde
Till att eftersträva kärlekens
Natur
(Då tänker jag inte på den sinnliga
Eller känslosamma kärleken)
Utan den kärleken
Som strävar att vara lik
Skaparen själv,
Går vi miste.


Det är ingen lätt sak att vara
Människa.
Det är en uppgift
Som man bör eller måste gå in i
Att älska sin medmänniska
Där det kanske innebär
Att få offra sitt eget liv.
"Ty, ingen har större kärlek än den
Som ger sitt liv."

Som Jesus sa.


Hmmm...
Det tål att tänkas på..!
Eller vad tycker du..??





Övriga genrer av Danne
Läst 331 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-07-12 00:23



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
Har inte sett den filmen... men din text är tänkvärd.
Vi kan tänka hur många goda tankar som helst men om de inte på något sätt blir till handling är de inte så mycket värt, tror jag.
Om jag har hela kunskapen, men inte kärlek, är jag ingenting....
2009-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Danne
Danne

Mina favoriter
du vill