Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det som kom över mej


Oljans betydelse

Handlade mej bluesmunspel
i alla tonarter
sen blev det spela av
i de ödesmättade hjärtskärande
blå tonernas sfär

I morse när jag vaknade
kände jag mej riktigt låg
ungefär lika meningsfyllt
som att sitta och titta
på huruvida glas är flytande

Men jag programmerade mej
på fysisk aktivitet
allt eftersom dagen förlöpt
blandades det saft
i mitt vattenglas
det smakade mer och mer

Nu sitter jag och fröjdas
av att leva
nöjdheten ler
den svarta kappan
höll inte färgen
när ljuset tog över

Inget särskilt att säga
bara att det
känns
som det kommit olja
i maskineriet som
ej längre
gnisslar i moll

Det får mej att tänka på
att jag ska köpa munspel
som går i dur-skala
i alla tonarter




Övriga genrer av Water VIP
Läst 328 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2009-07-13 23:22



Bookmark and Share


    prima donna
nä för olja flyter ju liksom ovanpå allt
2009-07-14

    leelee
Förutom dina välformulerade intressanta tankar som var trevliga att ta del av, sâ är jag väldigt intresserad av den där oljan....
2009-07-14

  noname_realmind
Vilken skön omsvängning i dikten från moll till dur!

"den svarta kappan
höll inte färgen
när ljuset tog över"
- träffande!

*applåder*
2009-07-14

  walborg
TAck för att diktaren låter mig få följa med i hela processen från otillfredsställdhet genom att bara lyssna inåt och så småningom finna källorna i den inre fullkomligheten! Riktigt riktigt fint diktat!
2009-07-14

  sulimaa
När man fröjdas av att leva då är livet som det ska ...glöm inte att ha olja i reserv bara...och munspel i dur känns som en god ide´
2009-07-14

  SurtantZ
Bara oljan hittar till rätt ledningar brukar allt som gå utav sig själv... Men att köpa på sig ett -durspel- är nog inte en sådan dålig idé, bra att ha stopp i fickan till sämre tider :-)
2009-07-14

  Marie Å
Det gäller att hitta oljan.......
2009-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Water
Water VIP