Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad ska vi välja

Är helvetet så hemskt
som de säger?
Ser man hur världen
ser ut i dag
blir man osäker.
De fattiga hungrande massorna
är fler än de rika
som förtrycker dem.
Den ekonomiska krisen
pandemin.
Girigheten som överträffar
nationers skulder.
Vad kan helvetet erbjuda
när världen ser ut som den gör.
Det vi har skapat
för att förbättra världen
och de som bor där.
Har vänts mot oss
väntar på att krossa
våra drömmar.
Kapitalet kan inte längre segra
när fattigdomen i världen
är större än vad banksystem
kan producera .
Så vilket helvete
ska vi välja.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 6 personer
Utvald text
Publicerad 2009-07-20 00:00



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Underbar text men du använder "dem" fel.

Är helvetet så hemskt
som dem säger?
Ska vara de.

för att förbättra världen
och dem som bor där.
Ska vara de.

Ordet "dom" byts ut emot de, oftast.

"applåder"
2009-07-20

  Cadena
Här fick du verkligen till det med skarpa frågor. Grattis till stjärnan. Och ja - mitt svar: tänker mig att det är som du säger att vi människor drabas av det vi skapar - och att det är just erfarenheten som kan rädda oss. I längden försås. För vi är som små barn på många vis - bränner inte handen på en platta mer när vi har förstått hur den hamnade där och att vi kan hålla den undan. Man får väl hoppas att vi i längden också förstår att vår hungrande broder på andra sidan jorden i förlängingen också hör ihop med oss. Det är stora tankar - men, o så vi behöver sådana att sträcka oss mot så att vi själva kan bli större i vår generositet, tolerans och i vårt goda. Tack för den här dikten Mats.
2009-07-20
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP