Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stegen!

 

Jag har en stege i trä, med den kan jag krypa högt upp i skyn eller , välja att stanna kvar på marken .eller så kan jag kliva ner i en grotta.

Jag kan kliva halvägs upp på den i karriären, eller vara mig själv nöjd.

Ta med den till nått hus och kliva in genom ett fönster, i förhoppningen att få en överaskning.

Jag kan hiva över den mellan två stup så att mänskligheten förenas.

Jag kan dra bort den från folk så att dom ramlar ner och slår sig.

Jag kan hoppa ifrån den och skada mig eller måla ett hus i valfri färg.

Jag kan plocka äpplen med den eller rädda en katt, som inte vågar gå ner från ett träd.

Jag kan rädda en pensionär som i sin ensamhet ska hoppa från balkongen eller fria till en tjej på likartat sätt.

Jag kan rädda en person från brunnens djuppa deppressison eller ta ner en annan som svvat upp i manins blå himmel.

Jag kan lägga den på tvären och använda den som ett stacket.

Och mycket mera.

Sedan kan jag slänga ifrån mig den eller ge bort den!




Övriga genrer av Jean-Michel Orblin
Läst 306 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-07-28 11:30



Bookmark and Share


  Eylin
Ja, stegen är en mycket bra uppfinning, både inuti o utanpå finns den.
2009-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Jean-Michel Orblin
Jean-Michel Orblin