Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen efterfrågan

Igår gick jag till närbutiken
för att handla
LIVSmedel

Jag letade och letade
på hyllorna
bland flingpaket
och mjölpåsar,
tvål och glasstrutar
men fann inte vad jag sökte

förtvivlad frågade jag kassören
men han bara tittade på mej
med oförstående ögon
och rynkade ögonbryn
som om jag vore tokig

så ropade han på sin chef

Chefen för livsmedelsbutiken

jag frågade honom:
-jag hittar inte burkarna med ödmjukhet,
på vilken hylla står dom?

han suckade.

-är dom slut?

han tittade på mej med stora sorgsna ögon.

efter en stunds tystnad svarade han sakta:

-ja, dom är slut.

-jaha, men har ni inga på lager då? frågade jag, kanske lite naivt, inser jag så här i efterhand.

-nej. Det finns inga på lager. De är slut hos leverantören också. Varan har utgått ur sortimentet.

Jag ryckte till. Vad menade han?

Hans röst sprack nästan:

-Det finns ingen efterfrågan längre säger de.


*


Jag gick hemåt
med ett vitkålshuvud
under armen






Fri vers av annabelle
Läst 189 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-28 14:39



Bookmark and Share


  Popcorntankar
Klockren!
2009-07-28

    ej medlem längre
Kockren.

Du använder dig av språket på ett mycket skickligt sätt, det känns som att jag själv står där, passivt och distanserat, och ser på hur ödmjukhet glider mig ur händerna...

applåder!
2009-07-28

  Fallgirl
Åh, så bra!
2009-07-28
  > Nästa text
< Föregående

annabelle
annabelle