Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kanske bara sådär, molnen går ändå förbi..


Mörkrost och fakturerade filter

 

Han tog ett steg ifrån sig själv och svalde kaffet 
utan lungor med en kraftlös energi. Ett sätt att
stega sig bredvid, och när blev grusvägen vid
gården där så tydligjord av sten. Det slipas kant
utefter gränsen, står försäljare på led. Två led av
kroniska portföljer, en med stil och han som skrev
om alla lögner ur en pärm. Det slickas tänder
bakom gommen, sväljer lustigas begär. Ett släpat
danssteg bakom huden, kanske vals i någon form
av allt det andra än det här. Det räknas dagar
genom skoskav trots att marken aldrig nås. Det
kräks en hundra-sedel lunch med lätt nyans av
dyrt porslin, och det som staplades till liv på
något torg en stad bredvid. En krona dit, en slips
med lik och han som stoppades däri, han som i lego
byggde bilder av sig själv. En gudlik man på maskerad,
så lätt förklädd till intressant. Det tog ett liv och något
vasst för att få se hur någon mår.




Övriga genrer av Tobias Nilzon
Läst 349 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-07-29 12:12



Bookmark and Share


  kärleks ängel
underbart!!!!!
2009-07-30

  Svartsilver
verkligen riktigt jävla bra!
2009-07-29

  Grubbelmia
Denna mening är både berörande, och briljant formulerad:

"Han tog ett steg ifrån sig själv och svalde kaffet
utan lungor med en kraftlös energi."

Tack och kram.
/Grubbelmia
2009-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Nilzon
Tobias Nilzon