Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=FMrAafe7Mns&feature=related


Din röst


Stormiga vindar, tusen röster
din vinds susning, mitt inre lystrar
Din viskning, mitt inre ropar

Dina ord alltid mitt hjärta når
innan mina öron uppfattat
Ditt språk ej likt de andras
din röst ej som denna världs

Det som omöjligt tycktes
som inte skulle kunna ske
det skedde, jag förstår inte hur

En man av kött, blod tidsbestämd
Likaså när hans blod genom hjärta passerat
när sanden runnit ut hans tid tillända är

En Gud av evig natur, allsmäktig karaktär

Din röst och jag är stum

Vad är väl en man
att Du skulle bry dig om?

För dig likt ett barns tankar
med ett barns förstånd
och ändå vår relation...

Vad är naturligt
i denna onaturliga värld?
Vad är övernaturligt
i en värld
som upprätthålls genom mirakler?

Där frön blir träd
Där själar föds
Där allt består av symmetri

Din röst och min fruktan försvann
Döden för liten för att livet hålla kvar
Allenast ett fruktar jag
Att en dag vakna
utan att Du är där

En banal kärlekssång
från ett barn
till sin far
Från en man
till sin Gud

Men å andra sidan
Vad vore en man
just utan sin Gud

Vad vore mitt liv
vad vore jag?
I vad sökte jag tröst,
i vad sökte jag svar?
Om inte i ljudet av en viskning
om inte i värmen från din röst?




Fri vers av Regular
Läst 847 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2009-08-05 04:19



Bookmark and Share


  Vici
Att jag inte sett
denna tidigare då...
men den var kanske
gjord för en tid som denna...

Helt underbar!

I en slags rak och naken
enkelhet säger den ju
nästan allt.

Ett varmt
Bokmärke!
2012-02-08

  aol
vackert trösterik
2010-05-27

  Larz Gustafsson VIP
Majestätiskt!
Uppbyggligt!
2009-09-13

  Eva Langrath VIP
ord och tankar att återvända till varmt och innerligt skildrar du människans sökande efter sin innersta längtan. bokmärker
2009-09-02

  Redeemer
Får nog ta och bokmärka det här, så jag kan läsa fler gånger. Det innehåller så mycket!
2009-08-11

    ej medlem längre
Mycket vackert skrivet!
2009-08-09

  Blåbäret
det är ärligt och uppriktigt
som en psalm ur psaltaren

stabilt läge!
2009-08-05

  Arro
vackert.
ord som får själen att njuta
2009-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular