Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rajtantajtan


Närvaron




Det går att kalla det Försoning
eller kallt konstatera: jag hajar hörru

eller skjuta ut en varm blick och försöka fästa i andra sidan
säga kärlek, vännen

kärlek
trots allt

Det går att slå ett par ben i en knut
kring en annan människa

säga nåt om val av skor och kurr i magar
i en ansats för att bryta maktlösheten
inför alltings rasande orättvisa

samtidigt som vindar slår håret
ur skallen

och plötsligt
under en kavaj, inuti en t-shirt, över en tafatthet, öga mot öga med desperationen
finna pickpickhjärtat

en ljummen liten köttklump
illa dold



Är du där?
 

Jag var här.




Fri vers av Saga-Sofia
Läst 743 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-07 10:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia