Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tonight im gonna stay up late and se if i can drown i sorrow


Drottning i minnesluckornas skenparadis (ett splittrat porträtt av ett förhållande)

hon var ett spöke
eller nej
hon var ingen klyscha alls

hon var mer
än fyra väggar
missfärgade av cigarettrök
och en våt fitta

hon var dagen
det slutade regna
och jag kallade henne min

i henne såg jag
den fula
förstörda
och fulländade
skönheten
det vackra i spillror

+ - + - +

"jag har inte sex på första daten"
sa jag
vilket var lika mycket
lögn som sanning
för det var ingen date
mer ett svepskäl för
att beskåda flaskans
b o t t e n
genom flaskhalsen

redan då
var jag en mask
under hennes stilettklackar

+ - + - +

hon drack gärna
mycket vin
klunkar djupare
än hennes
urringning
drottning i
minnesluckornas
skenparadis

den vilda prinsessan
över det regnbågsfärgade
likörhavet

jag drunknade i begär
sirenens sång på repeat

länge var det underbart
som evigheten komprimerad
till en
cigarett (fimp)
en avsugning (för tidig utlösning)
eller paradiset
mellan
A och Ö (varför kan jag inte skriva dikter längre?)

+ - + - +

den enda jag skickat
kärleksbrev till var hon
det bruna kuvertet
sa det mina händer
S K
A
...K
I
G
......A
efter en femdagarsfylla
inte lyckades stava till

det gick något
i stil med
"bara du ber mig
ska jag skära mina handleder
med skärvorna från ditt brustna
hjärta och måla min kärlek i blod"

det vackraste jag
någonsin skrivit
men som med allt
pretentiöst
föll det platt

+ - + - +

"säg något som betyder något"
sa hon
"du som skriver så jääävla bra"
anade i min självgodhet
ironi

jag höll käften
i två dagar

- + - + -

hon var en amfetaminförstärkt
vansinnesfärd nerför
Lovers Lane
och bakom de
heroingråa skyarna
stavade stjärnorna
våra namn

droginducerade känslor
som kärlek
blir snabbt verkliga
då ruset lagt sig

suicide tuesday

jag ska ladda
mitt avsågade hagelgevär
med splittret från dina
tårar av glas
deepthroata
dubbelpipan
och trycka av

en sönderslagen lägenhet
ett värdigt crescendo
på en tvåveckorsfylla
vi båda gick vilse i

- + - + -

det här är ett självmordsbrev
en kärleksdikt
och ett hatbrev
vid tiden du läser detta
är vi en dualistisk
undergång
i perfekt harmoni

hon är dagen
jag blev nykter
och jag älskar henne än




Fri vers av Furious Stylez
Läst 394 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-08-07 20:41



Bookmark and Share


  aol
blev så gripen, har sälv tittat djupt i flaskhalsar
2010-07-10

  Joakim Södersten
Jag vill bara säga ... va fan ska jag säga, jag vill bara uttala min beundran för denna text!
2010-01-08

  Staffan Welroos VIP
tung text. genomarbetad och fylld av både hat och kärlek, tragik och komik (enligt mig)...

tokbra!
*reser mig och gör vågen*
2009-08-08

    C3H5(NO3)3
detta var det vackraste jag läst på länge.

jag känner fan för att gråta.

och svära. vilket jag gjorde. förlåt.
2009-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Furious Stylez