Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mera kul.


Tystnaden III



Fyra miljarder år
har vi på oss
fyra miljarder år

innan solen förbrukat
allt sitt väte

blir till en
röd röd jättestjärna
som slukar vår levande, blå planet
och spottar ut den
i ett öde, förkolnat klot

Sen har solen ytterligare 250 miljoner år till
innan den skrumpnar
blir en vit iskall dvärg,
lika tyst som jorden


Ett år
har jag på mig
att ställa allt till rätta

bigbang, svarta hål och ett, tu, tre - blir jag två
kanske fyra
har jag på mig
har jag
ens alls
innan jag förbrukat allt
mitt väte?

eller jag menar vi,
för det handlar ju ändå om oss


Jag plockar köttbitar mellan lakanen
och tänder nya stjärnor
varje kväll


Allt ska lägga sig till vila
i en kosmisk djupfrys

denna gång för evigt.




Fri vers av Saga-Sofia
Läst 544 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-07 15:26



Bookmark and Share


  Lars P K
Underbar resa i kosmologisk utvecklingsteori, och parallellen med svarta hålen hur de bromsar in tid, ja rent av för den bakåt enl hawkins iaf.
Jag måste tillstå att det relativa fascinerar mig och jag gillar dina klurigheter här. Det livsviktiga som måste göras kontra solens kollaps, kanske det först nämnda till och med är viktigare i en annan form av relativitet, utanför einsteins universum.
2009-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia