Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Taxametern tickar

Taxametern tickar
glider genom regnet
ser genom bakrutan

hur den svarta staden
som aldrig sover
tas av virvelsstormarna
och floden, som en svart
Pulserande blodåder

regnsstänken som skulle
droppa så lätt
smattrar hårt mot asfalt

Jag skall fly, nu igen
inget håller mig kvar
inte denna gången
heller

Lämnadde en tom våning
åt sitt öde

Kylskåpet, endast en halvtom ölburk
och en torkad burk
Belugacaviar
som inte heller den
gjorde mej
lycklig

Jag flyr
och vinden
förebådade mitt magplask

Att jag ändå hoppas
denna gången också
att någon okänd makt
leder mig rätt

Själv kan jag bara

Irra i vilsenhet

Taxin saktar in
och jag

Stiger ur
för sista gången

Tristess, regn och en

Obesvarad fråga







Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-08 00:18



Bookmark and Share


  Maria T
En stark beskrivning av
flykt, tristess och regn
2009-08-09

  Gawain
Cool. Jungfrulig mark är flyktens. Man vet aldrig vad som händer, bara vad som hänt. Tills man glömmer och flyr igen..
2009-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP