Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sommaren 2009 kommer jag att minnas,som den sommar jag flyttade till en mycket fin och underbar lägenhet


SOMMAREN 2009

Sommaren 2009, vart tog den vägen
den kom och sedan bara flög den
sin väg

Sommaren, i år har jag inte hunnit
med dig, allt jag planerat för min nya
alldeles egna rabatt, det blev inget

Men jag har sett vad som växer där,
rensat ogräs har jag gjort, maskrosorna
har varit många och svåra att få bort

Sommaren med sol och värme, just dom
dagarna flyttade jag, svetten rann på mig
trots att jag inte gjorde mycket, det var
mina söner som fick bära och kånka

Allt gick så bra och fint, många skratt blev
det när tröttheten kom, min yngste, han
kan få alla att skratta och må bra, hur trött
och sliten man känner sig

Just när det sista var inburet och vi var
färdiga med mesta, kom regnet, och sedan
regnade det och regnade, blev trött av att
se ut genom fönstret, där var det grått och
mörkt och vattenpölarna blev större för varje
dag

Så mitt i all det tråkiga vädret, så var jag glad,
jag lockades inte utomhus, kunde vara inne
packa upp alla kartonger, och börja få ordning
på tillvaron och mig själv

Så var det dags att tömma förrådet, hela dagen
regnade det, jag minns att jag tänkte, det blir
nog inget av med att städa ur det, men när
eftermiddagen började bli kväll, upphörde regnet
och solen kom fram, det blev varmt och skönt

Ja, och förrådet gick det snabbt att plocka ur, jag
behövde bara stå och tala om vad allt skulle, det
kändes så bra

Glad och tacksam är jag, för all hjälp när det gällde
att flytta alla möbler och det jag packat och packat
tyckte jag inte gjorde annat ett tag, mina söner var
mig till oväderlig hjälp



anits 13 augusti 2009





Fri vers av anits VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-08-13 21:02



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Härligt med hjälpsamma händer...och ja...sommaren är kort....
alltför kort
2009-08-16

  Maria T
Så hjälpsamma och fina söner
du har
2009-08-15

  Eaglemountains VIP
Sommaren har ju gått fort, men DU har ju varit igång hela tiden. Med flytt, med Din rabatt, med allt möjligt. Fint berättat - underbar bild.
2009-08-15

  poetryGirl
är sommaren verkligen slut ....
2009-08-13

  Larz Gustafsson VIP
Den gick verkligen fort, denna sommar.
Men jag är glad för din skull att du funnit en boning där du trivs.
2009-08-13
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP