Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Genomsyrad

 

Ljuset silas

mellan löv,

ögonfransar,

blodkärl.

 

Kliver ur,

svävar fram,

bugar djupt.

 

I maggropens bo

häckar en kungsfågel,

orädd

grantoppsande.

 

Ryggraden

skjuter skott.

Tvinnas

runt vinden,

förgrenas

genom.

Varje fingertopp

känner det.

 

 

 

 




Fri vers av Åsa Pyke
Läst 207 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-08-13 13:33



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Den som vore ett träd. Eller en grantoppsande kungsfågel - denna gulliga minifågel!
2009-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Pyke
Åsa Pyke