Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Tankar i kvällen

 

Semestern är slut

 

åter vid tangentbordet

i ensamt hus

 

den röda filten ligger kvar i soffan

 

huvudet fullt av intryck

och avtryck av många handa slag

 

ord som väntar på att födas

 

nya och gamla vägar som korsats

 

försöker räta upp bilderna

 

ser alla rum som finns inom

befolkade

ett är nytt och ett blev tomt

 

tid finns inte,

sa vår rorsman i kyrkbåten

i samrodden upphävdes tiden

 

förbindelselänkar får leta sig fram

om tid inte finns, finns bara nu

 

mitt i finns jag kvar

olika aldrig mer lika

men ändå jag, i eget rum

 

minns

 

bryggan i kvällssolen

 

i vattnet speglar sig trädet

med utbredd krona

 

en i två och två i en

 

i skogen  dras ett urverk upp

gång på gång

 

det är hackspetten som fått kvällsjobb

 

promenaden uppför stigen

 

lapphund före

och vi efter

 

han har funnit en ny vän

 

brasan som tänds

te med honung och

samtal vid glöden

 

handen som ger

och handen som får

 

liv i rörelse framåt

 

en dag blir vi gamla

kanske i samma rum

 

 

© Eva Langrath augusti 2009

 

 

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 465 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2009-08-17 15:34



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Helt suverän.
2009-09-03

  Gisela Nordell
Stillsam förtröstan
med vackra bilder
och vardagsmelankoli
2009-08-24

    Bodil Sandberg
Jag tycker jag kan känna igen mig en del i den här dikten..
här finns vemod men också fördragsamhet i det som är
oerhört vackert skrivet!!
2009-08-23

  Miss Mod
Rumskamrater i tiden.
2009-08-20

  Rachel Roth
Eva, står behållning får jag av att läsa din fina text. Tack!
2009-08-19

  Maria T
Fina meditativa kvällstankar
efter semestern.
2009-08-17

  Lilla My* VIP
Njuter av dina ord och tankar här! En verkligt fin och varm text du skriver!
2009-08-17

  Björn Donobauer
Som en timma i myggfri solnedgång vid den sakta vältrande kluckälven.. Fint..
2009-08-17

  Suzy med punkterna
Avslut och nystart blandas med vackra fundersamma ord.
Mycket fint och fotot som pricken över i
2009-08-17

  Fredrik P. VIP
magnifikt foto. fångas
också av

/i skogen dras ett urverk upp
gång på gång/

dikten är en skön meditation
över en innehållsrik semestertid
som går mot sitt slut

och
/ser alla rum som finns inom
befolkade
ett är nytt och ett blev tomt/

där saknad och längtan
tar gestalt.
tack!
2009-08-17

  aol
så fint din så äkta text passar till fotot
så bra sriftat
2009-08-17

  Måna N. Berger
Skönt meditativt, när sommaren drar sig tillbaka till vila. Och vilken välfunnen bild av hackspettens trummande:

"i skogen dras ett urverk upp

gång på gång"

Text och foto harmonierar också fint.
Jag önskar dig allt lycka!
2009-08-17

    eva m h
Fin efter-semestern-betraktelse
2009-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP