Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar en grå och regnig dag i mitten av augustimånad


REGNET GÖR MIG TRÖTT

Regnet utanför mitt fönster
vill aldrig ta slut

Så sluter det blåsa, för en stund,
ser ut, regnet det bara fortsätter

Blåsten, regnet, värken i ryggen
gör att jag vill krypa ner i sängen
dra täcket över huvudet, och bara
få sova och sova

Allt det gör att jag känner hur ångesten,
vill greppa tag om mig, men jag vill inte det
kämpar emot allt jag kan, men tålamodet
har jag inte i dag

Vattenpölarna blir större och större, ser
inte ut som det finns någonstans, för
vattnet att ta vägen

Dagen är grå, mörk och mulen, min själ
känns trött och ledsen, vädret gör mig
nästan apatisk, orkar ingenting, vill inte
något, allt känns deprimerande och mycket
mörkt just nu

En kopp kaffe, det kanske kan pigga upp
mig lite denna grå och regniga dag, ett
samtal till en vän, det kanske piggar upp
henne

Så ska jag göra, för att bryta dom negativa
tankarna, försöka se till att ljuset och lågan
hålls brinnande, även när allt känns så tungt
och hopplöst



anits 18 augusti 2009









Fri vers av anits VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-18 14:13



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Håll ditt ansikte i ljuset så ser du inte skuggorna har någon sagt.
Men det är svårt när ljuset gömmer sig i gråa skyar.
2009-08-20

  Eaglemountains VIP
Glömde säga .... fin bild .....
2009-08-19

  Eaglemountains VIP
Skriver under på Aol ..... solen kommer alltid efter regnet .....
2009-08-19

  aol
som sagt min vän efter regn kommer sol
2009-08-18

  poetryGirl
denna dag är speciell, men jag är ändå trött
2009-08-18

    sajo
Jag tror de flesta upplever samma sak när regnet håller i sig och aldrig vill sluta. En bra text. Jag tänker ofta på dina ljus på ditt rumsbord och vad du lättade upp det tunga mörkret med dina tända ljus.

Applåder för din text.
2009-08-18

  Larz Gustafsson VIP
Men din bild är tjusig!
2009-08-18

  Larz Gustafsson VIP
Jag upplever samma sak som du.
Jättejobbigt med detta regnande.
Stod i godan ro utanför AF och resonerade med en bekant då det började. Och det har hållit i sig i cirka 3 timmar nu.
Min fru - som är känslig för "emballage" i väderleken - mår inte alls bra.
2009-08-18

  Fånga dagen
jag känner igen mig i din text har med sån värk i rygg bröstrygg axlar och känner mig ångestladdad
jag tänkte börja med att köra avslappningscd anpassat till oss som är reumatiker .
krya på dig du med
kram ak
2009-08-18
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP