Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i kväll känns det lugnt och skönt inom mig


SKYMMNINGEN

Det har börjat skymma utanför
mitt fönster, ännu har inte gatlyktan tänts

Jag ser ut, tänker på dagen som varit,
solen har visat sig från sin allra bästa sida

Jag ser ut i skymmningen, det förflutna
vill jag glömma, nu ser jag bara framåt

I skymmningen kommer tankarna, har
inte tänt någon lampa ännu, tycker om
att sitta och kura i skymmningen

Mina böner har jag sänt till Honom, som
ser på mig, där jag sitter vid köksbordet
mitt, känner mig glad och nöjd

Ville tända ett ljus, men det fanns ingen
gas i min tändare, själv orkar jag inte fylla den

Tändstickor kanske du tänker, du som läser
mina ord, tyvärr går det inte så bra, tändstickan
bara far iväg

Orsaka brand det vill jag inte, så jag väntar
tills i morgon, då får jag hjälp

Sitta så här i skymmningen låta tankarna
komma och gå, det är en lisa för min själ

Ser hur gatllyktorna börjar tändas utmed
vägen som går förbi mitt hus

Jag reser mig, tänder lamporna i fönstret,
nu har mörkret börja falla därute, men i min
själ och i mitt hjärta, känns det ljust, det är
kanske mitt liv som börjar här och nu


anits 19 augusti 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-08-19 23:45



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Och en helt underbar bild .....
2009-08-23

  Eaglemountains VIP
Vacker berättelse, hoppfullt och starkt avslut .....
2009-08-23

    Ken Cassel
Instämmer med dom andra
Vackert beskrivet om skymmningen, Stina

Kramar!!

Ken
2009-08-20

  Michaela Dutius
Idag är alltid första dagen - på resten av ditt liv!
2009-08-20

    ej medlem längre
Härlig text, kram
2009-08-20

    sajo
Vilken härlig mysfaktor att njuta av skymningen. Jag drar ut på att tända lamporna man ser så mycket vackert i skymningen.

Applåder och bokmärke för en bra text.
2009-08-20

  Larz Gustafsson VIP
Fantastisk avrundning!
2009-08-20
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP