Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blind staty

 

Kinden emot sockeln
Snubblande mantelkyssar
Trappsteg och revben
Grusvägssmärta
Dagg svalkar panna

en gång

två
tre stigar
lyfter chakra
Böjer
nåd och gräs

Sväljer inte
lever budskap

Vägen räknar inte
steg
men spår
märken
inuti

 

 

 

 

 




Fri vers av Åsa Pyke
Läst 457 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-08-22 17:40



Bookmark and Share


  /Isabel
Som att försöka ta sig
upp från ett underläge..
Tilltalande språk!
2010-05-07

  Göran P Rödholm
Snyggt, eget språk här. Ja, vem är den blinde av betraktaren och statyn? Mittstrofen är så skön:
"två
tre stigar
lyfter chakra
Böjer
nåd och gräs"
2009-10-30

  TrollTörnTrappan VIP
Den här uppskattar jag språk och rytm i, och tycks hysa ett innehåll som man kan klura längre än tre spår på...?!
2009-08-22

  Catharina Edin VIP
Detta var verkligen bra, och så levandegörande!
2009-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Pyke
Åsa Pyke