Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar från gårdagens utflykt i vår vackra natur


UTFLYKT I VÅRT VACKRA LANDSKAP DALARNA

ser ut genom fönstret
det är söndag

himmlen som nyss var blå
där har molnen börjat att
torna upp sig

tiden bara rinner iväg, den här
söndagen i slutet av augusti
månad

jag har så mycket jag vill göra
idag, men än har det inte blivit
av att göra något av det

min rygg den värker igen, kanske
igår det blev för mycket och för
ansträngande

en biltur med vän, den tog oss
till vackra platser

där vi på en av dom, bjöds på
både kaffe, smörgås och en kaka

mycket sång och musik, Guds ord
fick vi också med oss på vår fortsatta
resa

som förde oss runt om i vårt vackra
landskap Dalarna, solen den kom
när vi satte oss i bilen

åkte nära Siljans vackra stränder, på
höjder såg vi ut över landskapet, med
berg, ängar och sjö

Det var en mycket vacker tur, min reskamrat
hade inte varit på många av dom platser
vi åkte förbi, en resa som tog stora delar av
vår dag

så idag när söndag det är, så vilar jag
min rygg, känner att det behövs, efter
gårdagens färd

du ringde idag, tackade för igår, du var
glad över vår utflykt i går

jag anade att du även idag ville ta en tur,
men tyvärr, jag följer inte med, blir hemma
vilar

kanske jag går en promenad, det är söndag,
både jag själv och min rygg behöver vila

lite ängslig är jag, du är lite av en vän, som
när jag givit dig ett finger, vill du gärna ha
hela handen

men det är jag som bestämmer över mig och
mitt liv, visst vi kan åka ut igen, men inte bara
när du vill



anits 23 augusti 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 453 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-08-23 14:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Siljan ja, det är vackert se solen gå ned där minns jag från min semester i Rättvik...
2009-08-26

  Maria T
Så fint du beskriver Siljan
och Dalarna
2009-08-24

  Larz Gustafsson VIP
Det är rätt. Sätt ned foten.
Du fick i alla fall av allt att döma vara med om en trevlig utflykt.
Dalarna är verkligen ett vackert landskap.
Väldigt fin bild också.
2009-08-24

  Eaglemountains VIP
Vacker berättelse om Dalarna, mitt favoritlandskap, och hur man ska sätta gränser när det behövs ..... Vacker bild dessutom .....
2009-08-23
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP