Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
på altanen satt jag och njöt, bland blommorna, länge


PÅ PROMENAD, DÅ KOMMER TANKARNA

Dagen har nått sin ände
kvällen har tagit vid

Många tankar har kommit
och gått denna måndag

Så tog jag mig ut

ÄNTLIGEN

En promenad i ett vackert väder
där solen strålade och värmde
både min utsida och insida

I slänten jag går förbi, syns blåklockan
så vacker och fin, bredvid växer ännu
en prästkrage, knoppande smörblommor
finns också där

Det känns som om sommaren
just har börjat, men tyvärr så
är det inte så

Hösten börjar göra sig påmind
rönnbären lyser så vackert, där
dom växer på trädets grenar

Precis invid stigen där jag går
några gula blommor, står där
som ett minne från förr

Blommor som påminner, att här
fanns en gång ett hus, med en
vacker trädgård, jag minns hur
det en såg ut, just på den här
platsen

Äppelträd finns det också, jag går
fram till ett, inga äpplen finns kvar
i trädet, men på marken finns det
många, något för rådjuren att mumsa
på, när dom har vägarna förbi

Jag fortsätter stigen fram, så viker
jag av, går åt ett annat håll, vill inte
möta den som kommer gående
uppför stigens långa backe

Ibland vet jag inte vad jag tänker,
hur jag känner, eller vad det är jag
ser

Längtar efter sällskap, en hand att
hålla, tankar som kommer till mig, där
jag går, jag fortsätter ensam stigen
fram, solen värmer, det är ett underbart
väder

Kråkorna slåss med skatorna, det ligger
något på marken, längre in från stigen
fåglarna håller verkligen ett riktigt ting

Jag börjar min vandring hemåt, nu är
jag ute på stora vägen, här kommer
verkligen långtradarna på rad, räknar
till fem stycken, den lilla bit jag går efter
vägen

Jag går och tänker på kärleken, det känns
som om den inte är ämnad för mig, alltid
har det blivit fel

Går och drömmer, tänker, när jag kommer
hem, ska jag sitta på altanen, med en kopp
nybrygt kaffe, njuta av solen, och kanske
det sista av sommaren


anits 24 augusti 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-08-24 22:54



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
En mycket vacker berättelse om den underbara naturen, samt längtan efter kärleken .....
2009-08-27

    ej medlem längre
En fin text, själv är jag glad över höstens intåg. Min favoritårstid.
2009-08-25

  Larz Gustafsson VIP
Nu börjar det verkligen kännas tragiskt och vemodigt. Kände det tydligt på balkongen i går kväll. Mörkt klockan 21:00. O s v.
2009-08-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP