Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
katten på bilden är inte min, den kommer och hälsar på mig, när jag är ute


JAG FRÅGAR MIG

Jag frågar mig själv, många gånger,
när jag står där framför spegeln

Vad är det för fel på mig?

Jag ser väl varken sämre eller bättre
ut än någon annan

Nu är jag äldre, bryr mig inte, det är
inte utseendet, som gör en människa
till det han eller hon är

Det man har inom sig, det är det som
visar vem du är

Men när man är ung, gör det ont att
alltid bli kritiserad för hur man ser ut
hur man klär sig

Det var för mig en jobbig tid, det var
aldrig något som var bra med mig

Inte dög jag hemma, inte i skolan, men
när jag var hos mormor och morfar, då
var jag lycklig, det var allt bra, där fick
jag vara mig själv

I dag är det nog inte lättare, glad jag inte
är ungdom, tänker på barnbarnen, hoppas
det ska gå bra för dom, inte behöva ha det
som jag hade det


anits 24 augusti 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-08-24 23:52



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Man ska inte ha funderingar framför spegeln, man ska vara nöjd med det man har. Det är inget fel med utseendet och Du har ett stort och varmt hjärta. Men man ska undvika självkritik, eller minnnas negativa saker. Tänk på allt positivt som omgärdar Dig ......

Det känns även bra att få ha Dig till vän, jag är glad att DU finns .....
2009-08-27

  Maria T
Tänk att få ha en snäll mormor
och morfar att få vara hos när
man är barn.
2009-08-25

  aol
fick själv kritik när jag var yngre bra skriftat
2009-08-25

  M M Mannheim VIP
Skönheten sitter i betraktarens ögon, är ett gammalt talesätt som jag tycker är bra. Och som jag ser det så är vi alla lika inför Vår Herre!
2009-08-25

  poetryGirl
det kan vara svårt att bli äldre
2009-08-25

    ej medlem längre
Bra skrivet. Med åldern kommer visdomen att det är det inre som betyder något. Men visst känns det ändå om man känner det som man inte passar in. Men för min del duger du precis som du är! Jag delar dina tankar och oftast tycker vi lika.
2009-08-25

    sajo
Ja du så väl jag känner igen mig i texten. Har själv blivit ifrågasatt hur jag sett ut hela min skoltid, men så PLÖTSLIGT

när jag gick på gymnasiet så fick en underbar kompis som stöttade mig och sa du är som du är och du vågar verkligen vara den du är och det försöker jag tänka på utan att behöva göra om mig för det vill jag inte.

En otroligt bra text. Jätte fin bild sänd in den till fotosidan.se
2009-08-25

  Larz Gustafsson VIP
Jag lider personligen av mitt yttre.
2009-08-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP