Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tanke om låneregler, allt är ju faktiskt till låns.


Kärlekslånet

Hur amorterar man
på ett kärlekslån
var kan jag betala räntan

är det när man
varje morgon
efter trettio års
samvaro
fortfande frågar
sin vän

får jag vara med dej idag?




Övriga genrer av Water VIP
Läst 400 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-08-26 12:30



Bookmark and Share


  En strimma av guld
Något vi aldrig kan köpa.

Något vi aldrig kan äga.

Något vi aldrig kan styra.

Kärlek är en känsla som visar sig då vi ger obegränsat av kärlek utan att kräva tillbaka.

"Hur amorterar man
på ett kärlekslån
var kan jag betala räntan"
2010-12-27

    Sorgfågel
Underfundigt skriven text, med filosofisk underton, om den, ibland invecklade balansgången mellan tagande och givande i en kärleksrelation. Jättebra !
2009-11-04

  Havsbris
Min första bilden
är av osäkerhet,
om vi är älskad
av den vi älskar;
den rädsla att den
känsla inte känns
eller inte veta om;

efter kommer en
blanding av den
andra sida av
samma mynten,
att man ska inte
ta saker och thing
för given; den
ödmjuka sida av
kärleken, den ädla!

;o))))))))))))))))))))

Sensuella ord på
något sätt som gör
att känna igen mig
och ler... Den eviga
fråga blir någon gång
svarade??

Jag håller med, även
livet i sig är en lån;
samt detta jordiska och
andliga; även vi... Är
lånade till Jordens makter
och krafter...

LOVE it som vanligt,
du gör mig att tänka,
tack...


BRAVO!!!!!!!!!!
2009-10-19

  Cosmic Johanna
Underbar logik,

vacker är ödmjukheten och glädjen

i denna lilla kärleksdikt.
2009-09-12

  Junitvillingen
Älskar texten!!! Mycket pga slutet: "får jag vara med dej idag?" - detta att inte ta sin partner för given är SÅ viktigt för att hålla relationen levande. TACK för tänkvärda ord i en alldeles underbar text som på studs bokmärks med ett mycket sött bokmärke!:-))
2009-09-10

  Desire'e
...jag blir glad
2009-09-06

  noname_realmind
Varken lån eller ränta... Det kallas ÖDMJUKHET och innerlig kärlek... :))
2009-08-26

  SurtantZ
Detta är en riktigt mysig text... Och en finurlig frågeställning :-) välkommen tillbaka!!
2009-08-26

  walborg
Jo - precis just så - ett så underbart tema författaren tar upp! Nåden och tacksamheten för att varje dag få bli utvald av den man själv älskar.
2009-08-26

  sulimaa
Jaa det tror jag att det är ...när man finns fortfarande för varandra ...fin och tänkvärd text!
2009-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Water
Water VIP