Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Deadline




På dödsbädden
vilar inte en enda människa
som ångrar
att hon inte tjänade lite mer pengar,
eller arbetade lite hårdare

men vi ska alla fråga varför
vi inte använde tiden
till att spendera den mer
med dem vi älskar

eller lärde oss relatera till den planet
vi lånat för en stund.




Fri vers av Saga-Sofia
Läst 635 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-09-03 13:39



Bookmark and Share


    Bim
...allt det där är nog avklarat innan dödsbädden,-där har resan
redan redan börjat och om medvetandet är vaket har vi nog
kommit in i en annan tankesfär,-däremot är det inget som säger
att människor, när som helst, kan ångra lite av varje,-har vi
gjort så gott vi kunnat,-ja då behöver vi inte fråga oss så mycket
2009-10-11

  Mikael Lövkvist
Mycket visa ord.
2009-09-12

  Ulf Popeno
Det är väl så dags att fråga sig dessa frågor på dödsbädden. Dock är de betydligt mer relevanta vid chipshyllan på ICA.
2009-09-04

  Myself
mycket kloka ord,tror nog ändå att inte alla tänker på pengar:)
2009-09-04

    tramp
Så klokt Saga
Här sätter du huvve på spiken…. "what life is about" !
Bokmärke !
2009-09-03

  Håkan Eklund
nedtonat och utan poetiska krusiduller är snyggaste sättet att skriva. detta känns väldig öppet, enkelt och rakt. Träffar precis i kroppen och dikten förmedlar verkligen sitt innehåll. Får en att fundera om vad som händer i ditt liv och om livet o döden.

Den känns "enklare" än din vanliga stil så jag tror att det är en text som "måste komma ut"

snyygggt!
2009-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia