Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath




Förflyttning

 

från förort till förort
levt kappsäcksliv

högt och lågt
mörker och ljus
kyla och värme

färdas från frukost för två
till tomma ödsliga rum

solen stannade kvar på balkongen
mot träväggen i värmen, näck

möter gräs som har växt
krukor som sprakar i gult och rött 
gröna löv med stråk av guld

vill se, men noterar

lapphund letar i alla rum
efter ....

körövning Hayden och Händel
total koncentration

mörkret är mörkt utanför

efteråt

regnet duggar sakta

avstånd och tid

samtal

från

till

om

med

natten smyger in över dagen
i tystnaden ekar datorsurr

han tyckte näsan var söt

undrar om alla kuddarna är på plats
där borta

och vart är min

ballongen flög förbi balkongen

svävade

över

försvann

förvirringen är total
i svarta natten

inte ett ljus så långt ögat kan se

kan bero på att klokt folk sover

 

© Eva Langrath 2009

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 805 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-09-09 01:47



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
fint skildrar du hur diktjaget färdas,
ett knippe med reflektioner på dess väg,
och hur samtalen kommer

från och till

till

om

med

...

Läsvärt!
2009-09-15

  Fredrik P. VIP
en känslig dikt
om en resa som
griper in i våra
liv; kontraster
mellan möten
och ensamhet
i
/avstånd och tid

samtal

från

till

om

med/

tack!
2009-09-10

    Bodil Sandberg
Det här är en dikt som jag är enormt glad att jag tryckte på..hade jag definitivt inte viljat missa - du har ett fantastiskt språk - tack
2009-09-10

  Rachel Roth
jag tycker så mycket om att läsa dina samlade reflektioner!!
2009-09-09

  Suzy med punkterna
Helt underbart skrivet, vilken resa....
2009-09-09

  Bibbi VIP
Underbar och ljuvlig för mig.
Applåd!
2009-09-09

  Måna N. Berger
Brittsommardikt, med hög blå himmel och saknad i luften..
2009-09-09

  Ulf Lagerholm
jag tycker mycket om denna, den skickar ut små signaler som får min fantasi att väckas, mitt empatiska centrum att engageras, vackert och sorgligt är det, i min värld brukar just dessa gå hand i hand, dessutom vill jag lyfta fram;

"möter gräs som har växt
krukor som sprakar i gult och rött
gröna löv med stråk av guld"

en ny tid randas,
det enkla är ofta
just vackert
2009-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP