Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min 93-åriga morfar dog igår och jag saknar honom redan...


Morfar

Doften från din solvarma hud
känslan av din skäggstubb mot min kind
minnet av din leende blick som mötte mina barnaögon
tröstar mig nu

I mina minnens skattkista lägger jag ner
dina balansakter med käppen på hakan
dina fastknutna pennor som alltid fanns till hands
dina listor på frys och kyl
din till alla ändamål använda fällkniv
dina upptejpade fästingar
och alla dina berättelser om det som varit

Glädje och tacksamhet lämnar du efter dig
och jag tar emot









Fri vers av Tosan VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-09 13:07



Bookmark and Share


    eva m h
En vacker dikt till minne av din morfar
2009-09-09

  Anjeska
Förstår din saknad...
Fin minnesdikt!
2009-09-09

  Bibbi VIP
Beklagar sorgen och beundrar Din dikt.
Applåd!
2009-09-09

  Marreb
Beklagar sorgen. Men en fin dikt.
2009-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Tosan
Tosan VIP