Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
7 juli 2009, nu vill jag härifrån.


Massproducerad sörja.

Vad gör det värt att bo i en stad
där alla är länkade till varann
och det som avgör vem du är
är namnen i din lista av kontakter.

Vad gör det värt att kämpa
när det enda som spelar roll
är att du spatsera runt på höga klackar
och luktar dyrt i randiga skjortor
på samma uteställe var fredagskväll.

Vad gör det värt att gå längs gator
målade i plast och akvarell
när alla är stöpta i samma form
likt rönnbären på träden.

Jag undrar vad som gör lögnerna värda
i vårt hallonsöta samhälle
när sanningar varken hörs eller ses
då ingen heller vill.




Fri vers av Beatrice Sandgren
Läst 193 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-09-11 00:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Beatrice Sandgren
Beatrice Sandgren