Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att känna sig bortbytt, och hata det.


Jag har hört att du träffat nån.

och jag antar att hon bor i din säng
med lakanen slängda på golvet
under tunga andetag och mjuka kyssar

och jag skulle tro att du sjunger för henne
men endast då hon inte bett dig
och det skulle inte heller förvåna mig om du charmar henne
med vackra ord och kyssar längs halsen till ljuset från hallen

men om jag träffade tösen skulle jag berätta
hur du gör - hur ditt sätt förstör
och hur du sårar
genom att linda henne runt ditt finger och sedan lämna henne i tårar

som om ni aldrig pratat
eller delat djupa konversationer
som om ni aldrig gått rundor i månskenet
eller skickat honungssöta sms med hjärtan i kanten

och när den stunden kommer borde hon inte höra av sig
eller vänta på att han ska skriva tillbaka
inte ens förvänta sig att han är hemma
när hon står på trappen för att hämta sin glömda saker




Fri vers av Beatrice Sandgren
Läst 213 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-09-12 13:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Beatrice Sandgren
Beatrice Sandgren