Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ångest

"Ångest är ett sinnestillstånd som karaktäriseras av rädsla eller oro, som ger kroppsliga uttryck. Detta kan vara en upplevd känsla av spänning eller tryck mot bröstkorgen, onormala hjärtslag, smärta i bröstet eller andfåddhet. I vissa fall beror ångesten på förändringar i hjärnan. I andra fall hör den ihop med andra medicinska problem eller psykisk sjukdom."


Ja, där har ni mig! Ångest deluxe! För allt. Jag försöker tänka att ångesten beror på förändingar i hjärnan, på så sätt finns det direkta bevis på hjärnaktivitet.
Jag har fanimig ångest för det mesta. Ångest för att jag ska jobba , ångest för att jag inte jobbar, ångest för att jag ätit en godispralin, inte hunnit träna, inte städat, missat ringa polarna, supit för mkt ( se bakfylleblues..) , klämt finnar i ansiktet.. ja listan kan göras gigantisk.
Ibland funderar jag på att det skönaste hade varit att bo som en eremit i skogen. Käka myror o springa runt i en djurhud. Slippa all mänsklig kontakt o inte ha några krav el ngt ansvar. För det är väl det allting handlar om . Att kraven ökar o man har ingen tid, ork el möjlighet att leva upp till kraven som andra o en själv skapar.
Jag är bara förbannat trött på att ständigt o jämt gå runt med en känsla av att man gör / gjort något fel. Med den pressen brukar det sluta med att jag kan behärksa mig till en viss grad o sen flippar jag fullständigt ut(åter igen se bakfylleblues...).
Då om något finns det en massa gottigt att ha ångest över..





Övriga genrer av exhausted and naked
Läst 368 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-09-11 09:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

exhausted and naked
exhausted and naked