Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Skogsdag

 

vår och sommar
har hon visat honom bergen

men ännu ingen höst

hon ser skogen med nya ögon

döda trädet finns i mitten

han har berättat om
de döda trädens nytta

biotopträden bovärdar för många

fågelbären lyser röda

närhet skapar sårbarhet

öppnar nya djup

saknad kan inte gömmas

bara levas
mitt i längtan

hon vandrar i spåren
över berget
där vinden viskar
och skuggorna vandrar

© Eva Langrath 2009

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 601 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2009-09-12 09:49



Bookmark and Share


  Vind
Kretslopps skörhet o skönhet...
(i en vacker meditativ text)
2009-12-01

  Bibbi VIP
"Odla tystnaden ty i den talar Gud"

Applåd!
2009-10-27

    Madeleine Ågren (Maduska)
En stark ensamhetskänsla lyser igenom raderna.
2009-09-29

  Suzy med punkterna
MVG får du av mig här..
2009-09-21

  walborg
Tack för möjligheten att få vandra med författaren och höra orden i skogen och se det hon ser.
2009-09-20

  Miss Mod
Tack Eva, för dessa rader.
2009-09-14

  Monika A Mirsch VIP
"saknad kan inte gömmas

bara levas"

Vacker metafor för nordisk höst, för dagar som gått. Fint!
2009-09-14

  aol
så vackert min vän bara så sant närhet skapar sårbarhet
en dikt som dröjer sig kvar i mitt inre
2009-09-12

    Bodil Sandberg
O så vackert Eva..
så mycket känsla och jag blir enormt berörd!varm applåd
2009-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP