Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
 ett utdrag ur, Texten från de höga mästarna -  Åse Kleveland


Brödraskapet

Kännetecknande för en relation som funnits under många liv är den stora kärlek som finns i samband med relationen. Kärleken växer allteftersom en relation mognar och den lever kvar över liven för att aktiveras när parterna i relationen möts igen. Denna kärlek kan, om omstän­digheterna är de rätta, upplevas som romantisk kärlek mellan två vuxna men i många fall är det inte denna typ av relation som är avsikten.

 

Dessa starka karmiska band kan upplevas som skrämmande och hotande om man inte förstår deras natur. Om man då avskärmar sig från kontakten med denna människa riskerar man att förlora den möjlighet till utveckling som relationen skulle ha erbjudit. Varje människas största uppgift i livet är att utveckla sig själv och sin personlighet i så stor omfattning som möjligt. De största utvecklingsmöjligheterna erbjuds tillsammans med människor som man har dessa själsliga samband med.

 

Låter man ett sådant samband blomma kan det ge oändligt stor glädje och tillfredsställelse. De två själarna kommer då att göra ett gemensamt arbete för bådas bästa. Men innan man når dit föregår det i allmänhet flera liv av strid och kamp. Den instinktiva reaktionen när man möter ett sådant starkt samband är att värna om den egna personens säkerhet och trygghet. Upplevs sambandet som överväldigande eller hotande är reaktionen ofta kamp eller flykt. Man kämpar för att värna den egna integriteten eller flyr för att hindra att andra relationer skadas. Den känsla av längtan och beroende som ett sådant här samband ofta väcker kan upplevas så ho­tande att man helt stänger av alla kontakter med dessa människor. Men om sambandet får möjlighet att verka inom de avsedda ramarna kan det ge stora och snabba framsteg, just genom att det finns så mycket kraft i denna typ av samband mellan människor.

 




Övriga genrer av LenaJohansson VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-09-13 00:18



Bookmark and Share


  Drömkram
hmmm..under rätta omständigheter...integritet...stänga av. Suck, tycker det är tillräckligt svårt som det är..Kram
2009-09-13

  stenen/ Yv Ericsson
Hm, tolkar som att det alltid finns hopp ur alla perspektiv?
2009-09-13
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP