Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dödens poesi


Morgonsolen bryter ned mina tankar till stoftet av en sargad mening ingen minns,

ångesten ligger ej besegrad vid mina fötter ännu,

Ty kärleken du gav,

var blott en dröm i en kall och mörk oändlighet!
utav glas är min värld,

bräcklig liksom tiden,

tankarna sover i den kalla jorden,

bland maskar och ruttnande lik skola jag finna min frihet,
slutet är,

en börda,

den tid du lämnat efter dig , tillhör dig lika litet som den tid vilken föregick din födelse,

och den angår dig ej mera,
nu ska vi sova i djupet av en dröm,


evigt sammanslingrade,

jag älskade dig,


diamantsånger

tystnar




Fri vers av peter markurth
Läst 211 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2009-09-13 17:43



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Eget och unikt och mycket bra
2009-09-14

  mare VIP
Tunga rader....bra..
2009-09-14

  Alexander Gustafsson
Stark som glas

tappa mig ej

gillar sårbarheten i denna text,

och rent språkligt,

enastående!
2009-09-14

  Fånga dagen
mycket stark gör ont vemod och känsla av död
kram ak
2009-09-13

  Njord
Tjusigt och gripande!
2009-09-13

  M_Franke
Stark m tyngd
2009-09-13

  Svartsilver
ångest kärlek och ett stort djup!
bra peter!
2009-09-13
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth