Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid relingen

 

 

I natten lägger trålaren  ut

tuffar målmedvetet ut på skäret

 

diselröken repar upp sig

som en illa sticka sjal

mot den rosamörka himlen

 

havet ligger platt

så månen kan spegla sig

utan få djupa rynkor

 

längs kustremsan

gnistrar enstaka lampor

som pärlor från ett brustet halsband

 

det lilla manskapet

tar sitt första svart kaffe vid relingen

och möter den friska luft

med lugn och under bekväm tystnad

 

styrmannens ansikte skiftar

i gröna kalla nyanser från 

instrumentens sken och

gräver i fickan efter sin snusdosa 

 

med många distansminuter i ryggen

och ett hav de älskar

finns inte det plats för prestige

för de är alla lika viktiga inför havet

 

 

 

 

 




Fri vers av Popcorntankar
Läst 241 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-09-18 16:53



Bookmark and Share


  sulimaa
Det här var en underbar text Patrick...du skriver mer fylligt nu ... och jag bara älskar dina liknelser ...
2009-09-18

  Junitvillingen
Njuter av denna sköna läsning. Finfint du:-))
2009-09-18

    J. Herward
sjömän i all ära go text:) tuff tuff
2009-09-18

  etthjärtaäralltidrött
Så vackert!
2009-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Popcorntankar
Popcorntankar