Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En nyans av det fragila i mitt hjärta

Vet du om min tystnad,
eskapader,

en nyans av det fragila i mitt hjärta,
du stod,

i dimman,
såg en tår falla,

ned,
i glömskan,

vet du om min kärleks djup i natten,
mina tankar bränner,

jag är ju här,
ensam i helvetet,

förlorad svaghet,
älskar dig för satan,

ser din väntan,
månar brister,

livet färgas,
ramlade samman nu,

ler i natten,
ensam i en dröm,

sekunders saknad,
stal en kyss,

varade länge,
drömmar störtar in i sanningar av krossat glas,

skiner,
vi är ju förtal,

en styggelse tillsammans,
de förryckta,

en skymf,
de framstående gudarna som ser,

förför ju döden nu,
egenskaper saknar,

strömmar,
medvetna,

nypåtänt begär,
våra lekar existerar ej,

blott en tom och kall oändlighet,
bortom fruktan,

dröm




Fri vers av peter markurth
Läst 490 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2009-09-22 18:54



Bookmark and Share


  stjerneflickan
Mycket vackert och "levande" språk.
Härligt flow och härlig känsla.
Gillar nyanserna du får fram, det växlade tempot.
Bra poesi!
2009-10-18

    sjuhundraslag
texten berör.
vackert
och starkt !
2009-10-04

  erkki
Är detta spegelbilden av Carpe diems porrdikt? Då har du fått till samma spänst men mycket elegantare. Övertydligheten är borta och fantasin (liksom ett och annat, annat) stimuleras!
2009-10-02

  Blue-star
Den här tyckte jag om...Du verkar ha mycket att berätta...Du skriver mycket som träffar rätt in....
2009-09-23

  Fånga dagen
underbart vävd poesi som berör det där sköra
kram ak
2009-09-23

  stenen/ Yv Ericsson
Alla förstår så mycket..
utom, en drömfångare..
2009-09-22

  Gisela Nordell
dualism
svart och vitt
krossat glas
och fragilt hjärta
fint!
2009-09-22

  LenaJohansson VIP
mycket vackert
2009-09-22

  kärleks ängel
oändligt kärlek du beskriver!
2009-09-22

  m.ricknell
gillar, mycket...
2009-09-22

  lodjuret/seglare VIP
o ja, en styggelse, en skymf
jag mäktar inte mer nu
2009-09-22

  Suzy med punkterna
Oändligt vackert detta
2009-09-22

  walborg
Du skriver så förunderligt vackert och sårbart ibland, som i denna fina dikt, så jag blir alldeles tagen.
2009-09-22
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth