Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och punkterna vidrörs i en omfamning (vevstake)

 

strandens snäcksand mot nakna fötter

händer mot höftbenskam


dikt an strandalen stannar du till

där endast höstens virvlande löv får utrymme

             mellan oss och himlens färger

 

ser du virvelströmmarna

            av feromoner mot din hud

 

känner du doften

            av sinnrik värme?

 

 

           * 

 

 

jag vet att du minns

hur ömt dina händer vidrörde punkterna

hur läpparna dröjde

            kvar

 

orden vi smakade

var redan uttalade

stod att läsa i våra pannor

ovedersägligen

 

 

vi skyllde vår snabba puls

på lakrits som smälte i våra munnar

fastän vi visste att det inte var sant

 

avsiktligt låtsades vi inte märka

hur känslorna stegrades

 

timmar senare

när sinnena skärpts till bristningsgränsen

öppnade vi oss ristande

            dikt an

 

snuddade likt ett skälvande vibrato

            vid tungspetsen

lät efterskalvet brisera

 

invärtes

 

 

© Birgitta Wäppling, mars 2009

  




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-13 18:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP