Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1993


Stora hala fingrar

På vår innergård finns en gräsplätt och kontainrar med fina saker i. Ibland får jag hjälp av de stora pojkarna att komma ner. Känn under alla dynor. De kan ha tappat mynt, en gång hittade jag en femtilapp. Mina händer trevar under en solblekt djungel. Lättmjölk över hela bordet. Jag vill inte gå och lägga mig. Kom nu. Jag vill sova hos mamma. Tror du mig inte? Jag är trasig inuti söndersliten. Sluta gapa sådär du ser bara dum ut. Mormor har ny pojkvän och en lila sammetskänning med huva. Kom fnissar Jenny vi slänger den i containern. Du skulle ha gjort något. Det är helt svart här inne tomt. Stora hala fingrar inuti mig. Aj. Snälla sluta. Han sa att jag skulle hålla i den. Fram och tillbaka såhär. Såja. Gröna ögon och en gul tandrad. När han somnat ska jag lägga honom i en container så kommer sopbilen och tar honom.




Fri vers av miraklet
Läst 298 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-30 17:06



Bookmark and Share


  Sigge
Hemsk och obehaglig
2009-10-04
  > Nästa text
< Föregående

miraklet
miraklet