Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett farväl att bära väl

 

 

Din blick brukade spinna, din handflata

brukade vara som en sträv kattunga, dina ord

som flödande grädde, mina bråkiga bisvärmar

sjöng som kolibrin av din bredaxlade omsorg

 

Vi hade en överenskommelse

men ignorerade att livet aldrig skrev på

Jag minns sista timmen utan aning, sista timmen

av tillitsfull sömn på rygg med utsträckta armar

 

En skärande telefonsignal

från neurokirurgen

med löfte om vårt slut

 

En fastnad pianotangent

 

Av oss är bara en preseningstät tystnad kvar

som ett lock över stränder som aldrig ska nås

I väntan på att jag ska simma genom svavelsyra

och gå vidare med glassplitter i fötterna,

 

med en längtan efter den dag

 

då mitt hjärta är så fyllt av små sprickor

 

att det inte längre kan sluta sig om saknaden

 

 

 




Fri vers av Maria Vildblomma
Läst 255 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-10-01 14:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Vildblomma