Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Föränderligt landskap

Det är ett föränderligt landskap jag lever i. Liksom stora händelser har skapat bergskedjor och kontinenter i vär världs historia, så medför stora händelser i livet att människor förändras.

Jag tror att man kan ha en plan men att  den ständigt måste utsättas för granskning. Det enda man kan ha som är säkert är målet med planen.

Precis som vår värld ständigt utsätts för dramatiska händelser som formar landskap och bildar kontinenter, påverkas vi som människor av händelser som får oss att välja väg... Ofta en helt annan väg än den man först tänkt.

Det är människors förmåga att ta till sig händelserna och skapa insikter som gör att man kan välja rätt väg. För om du inte vet vilken väg du ska välja, spelar det ingen roll vilken väg du tar.

Vissa religioner talar om att man når olika nivåer i sitt medvetande. Men för oss vanliga dödliga handlar det nog mest om att lära av sina misstag och ta till sig av de goda erfarenheterna...

Själv så befinner jag mej just nu i ett tillstånd där jag betraktar det som händer med tillfredställelse utan att styra allt för mycket... Som ett fritt fall, där jag har möjlighet att upphäva gravitationen och bara hänga kvar i tomma intet en stund för att sedan falla vidare för att leva ut mina känslor... Jag har lärt mej att det jag inte kan påverka själv finns det ingen anledning att oroa sig för i onödan. De problemen kommer till mej den dag det är dags i alla fall! Eller så uppstår dom inte!

Risken att  uppfattas som totalt likgiltig eller väldigt känslosam i detta läge är stor... Men det är en risk man får ta. För om nåt skulle gå åt helvete kan jag nog leva med det ändå... Det finns alltid ett alternativ att välja... 

Det handlar helt enkelt om att kunna förändra och anpassa sitt liv efter förändringarna och snabbt hitta en väg för att nå sitt mål. Att gå vidare utan att glömma... Att skapa insikter om det som hänt.

Människor måste inse att alla händelser, känslor och relationer ständigt revideras... Ibland blir det positivt andra gånger negativt.

Jag kanske inte alltid lever som jag lär. Men jag försöker!

Förbannat mycket!

 




Övriga genrer av Valdemar Anders
Läst 163 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-02 08:44



Bookmark and Share


  etthjärtaäralltidrött
Bara ord måhända, men tänkvärda ord. Tack för givande morgonläsning.
2009-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Valdemar Anders
Valdemar Anders