Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

synnerligen andefattigt i dagsljus

det är filosofen
med de lösa resonemangen utan innehåll
eller egentlig mening

det är poeten
som dricker vin och skriver kvasiintellektuell poesi
som endast läses av människor som inte har läst

det är politikern
med den tomma retoriken
och med löften
som ter sig sällsynt svåra att uppfylla
efter det att löftena tagit slut

och så är det kvinnan
som inte förmår se sin egen kraft
som lägger sig för dem

hon bär på ett barn där de är barnets far
förruttnelsen är långt gången
bölden hotar att spricka
och spy ut sin galla över
tomma ord och svikna löften

jag fyller upp ett galleri med litterära gestalter
som ter sig synnerligen andefattiga i dagsljus

födelse




Fri vers av you needed more
Läst 289 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-02 16:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

you needed more
you needed more