Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I ljuset



Dammig plastpåse som fått ligga
medan vi försökt göra annat

Nu låg den här i ljuset

Gamla diabilder som vet vad de vet;
har sin värld
huller om buller men knivskarp

Plötsligt märker jag
att ett par klarblå ögon
betraktar mig

Vem är han?

Snart två och betagen av livet,
uppslukad,
på samma sätt som jag är betagen
och uppslukad av bilden jag håller,

men utan den smärta
som nu högtidligen varnar mig
att lugnet måste få råda,
få vara den enda rätta hållningen
nu och för alltid;

andas;

hitta en punkt
där det går att samtidigt tänka på Annat

(hitta den punkt där det går att leva);

och gör jag det
kan vi faktiskt mötas där,
i betagenheten och i den pigga blicken

mötas utan större dramatik,
precis som det var, mötas.




Övriga genrer av Gunwale VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-10-08 18:50



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
man måste försöka komma ihåg saker, som att tvätta öronen och att borsta tänderna, äta grönsaker och frukt för att inte börja lukta illa i andras ögon... eller var det kanske luktorganismerna?
(mina gamla diabilder möglade av att inte förvaras tillräckligt torrt och murkkt) finns det persikor i persien(n)?
2009-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP